آرشیو

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

[ad_1]

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

مجموعه : آشنایی با شهرها و کشورها
آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی 

در اینبخش شـما رابا انواع ویزا کشور ایالات متحده ایالات امریکا آشنا می‌کنیم، از ویزای گردشگری گرفته تا ویزا دانشجویی برای تحصیل در دانشگاه هاي این کشور بشما خواهیم گفت تا چـه اقداماتی را از چـه طریقی انجام دهید. البته در آغاز این مطلب باید بگوییم کـه برای انجام کارهای تان باید ابتدا بـه یکی از کشور هـای همسایه ایران سفر کنید و از آنجا کارهای تان را انجام دهید.

 

توجه داشته باشید کـه دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه هاي ایالات امریکا، همان‌ گونه پس از قوانین محدودیت ساز سفر ایرانیان بـه کشور آمریکا در دولت ترامپ، هم چنان از شانس دریافت روادید تحصیلی بلند مدت برخوردار می باشند.

 

اگر بـه قصد گردشگری یا شرکت در کنفرانس و کارگاه هاي کوتاه مدت قصد اپلای ویزا ایالات امریکا در کشور هـای اطراف ایران دارید، با مدارک شغلی و آموزشی و مالی قوی اقدام کنید تا در هزینه ها صرفه جویی شود.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

همه ی نوع اطلاعات لازم دربارۀ ویزاهای سفر بـه کشور آمریکا را منحصرا از سایت رسمی ادارۀ مهاجرت ایالات امریکا دریافت کرده وسوالات خودرا با کارشناسان این درگاه مطرح کنید: https://www.uscis.gov

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

سایت سفارت کشور آمریکا در استانبول: https://tr.usembassy.gov/embassy-consulates/istanbul

 

انواع ویزا آمریکا

= ویزای F1 » F1 VISA »

= ویزای J1 » JI VISA »

= ویزای M1 » M1 VISA»

= ویزای H1 » H1 VISA»

= ویزای Q1 » Q1 VISA»

 

ویزای F1

ویزای F1 متداول ترین ویزایی هست کـه بـه دانشجویان داده میشود. اول آنکه بهتر اسـت بگوییم کـه این ویزا یک ویزای غیر مهاجرتی اسـت. ویزای F1 بـه دانشجویانی تعلق میگیرد کـه مایل بـه مطالعات آکادمیک در ایالات متحده هستند؛ یا برای تحصیل در کالج یا دانشگاه هاي معتبر ایالات امریکا و یا کلاس هاي زبان انگلیسی دریک دانشگاه یا موسسه زبان انگلیسی، پذیرش یا « I20» را دریافت کرده اند. مدت این ویزا بستگی بـه مدت تحصیل دارد.

 

از مزیت هاي این ویزا « ویزای F1» این اسـت کـه شخصی کـه این ویزا را دریافت میکند اجازه کار نیمه وقت 20 ساعت در هفته را دارد.در ضمن بعد از اتمام تحصیلات دانشجو میتواند جهت کار 12 تا 17 ماه ویزای خودرا تمدید کند.هنگامیکه شـما این ویزا را دریافت کرده‌اید چنانچه بخواهید رشته تحصیلی خودتان راعوض کنید باید ادارۀ مهاجرت را از تصمیم خود آگاه نمایید.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

شخصی کـه ویزای دانشجویی F1 را دریافت کرده اسـت میتواند برای همراهان خود « همسر و فرزندان» خود نیز درخواست ویزا نماید کـه بـه ویزایی کـه بـه همراهان شخص تعلق میگیرد ویزای F2 «F2 VISA» گفته میشود. همانطور کـه گفته شد برای مقیم شدن درآمریکا و اخذ اقامت و تابعیت کشور کشور آمریکا بعد ازتحصیل باید نوع ویزا تغییر کند.

 

بعضی ها سوال میکنند کـه آیا با ادمیشن کالج دریافت روادید اف وان از سفارت خانه هاي کشور آمریکا امکان پذیراست یا خیر. پاسخ روشنی بـه این نمی شود داد.اما تجربه نشان داده اگر متقاضی، سابقه دریافت روادید شنگن نداشته یا تمکن مالی خوبی در ایران نداشته باشد شانس دریافت روادید دانشجویی اف وان «غیر از ادمیشن ارشد و دکترا» را نخواهد داشت و این قضیه در عصر ترامپ، تشدید شده اسـت.

 

ویزای J1 » J1 VISA »

ویزای J1 بـه دانشجویانی تعلق میگیرد کـه دراثر یک برنامه تبادلی بخواهند برای تحصیل بـه کشور آمریکا سفر کنند مثل کسانی کـه تحت حمایت مالی دولت ایالات متحده باشند یا سایر برنامه هاي تبادل تخصیص یافته قراردارند « مانند برنامه هاي تبادل دانشجو کـه بین دانشگاه هاي مختلف متداول اسـت »ویزای JI طبق معمول بـه محققین و پژوهشگران داده میشود.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

طبق قانون مهاجرتی ایالات امریکا محقق و پژوهشگر کسی اسـت کـه حداقل لیسانس داشته باشد ودر رشته فوق لیسانس بـه بالا در ایالات امریکا بخواهد دریک موسسه آموزشی و یا تحقیقاتی مشغول بـه تحقیق شود. و پس از پایان تحقیق مدرک فوق لیسانس و یا مدرک بالا را اخذ نماید. البته باید بگوییم کـه این ویزا برای دانشجویان ایرانی بسیار مشکل اسـت. ویزای JI نیز دارای مزایایی اسـت از جمله:

 

مزایای این ویزا اجازه کار در کشور آمریکا و گرفتن عدد ملی آمریکایی « Social Security Number » می‌باشد.لازم بـه توجه اسـت کـه افرادی کـه این ویزا را اخذ کرده اند پس از پایان تحقیق شان باید بـه مدت دو سال از ایالات امریکا خارج شوند.دراین نوع ویزا نیز «ویزای J1» دانشجو میتواند برای همراهان خود نیز ویزا از سفارت کشور آمریکا درخواست نماید کـه بـه ویزایی کـه بـه همراهان تعلق میگیرد ویزای J2 » J2 VISA » گفته میشود.

 

ویزای M1 »M1 VISA »

ویزای M1 نیز از ویزاهایی هست کـه بطور محدود صادر می‌شود و برای اشخاصی هست کـه قصد دارند دریک مدرسه یا موسسه غیر آکادمیک یا فنی حرفه اي تحصیل کنند.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

بعنوان مثال برای افرادی کـه قصد دارند برای کارآموزی دریک موسسه یا یک کارخانه در ایالات امریکا بروند.دراین ویزا نیز شخص میتواند برای همراهان خود نیز درخواست ویزا نماید کـه در آن صورت بـه ان ویزای M2 «M2 » VISA گفته میشود.

 

ویزای H1 »H1 VISA»

این ویزا نیز در موارد بسیار معدودتر بـه دانشجویان اعطا میشود کـه برای اقامت دکتری و سایر تجارب مرتبط با اشتغال میباشد کـه بـه دانشجویان داده میشود.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

دقت فرمایید کـه طبق معمول از ایران برای این ویزاها بطور مستقیم نمی‌شود اقدام کرد. ویزای اچ وان بی یک ویزای غیر مهاجرتی بوده کـه برای افراد متخصص مورد نیاز در مشاغل خاص کشور آمریکا مناسب خواهد بود. برای این ویزا نیاز بـه مدرک لیسانس یا بالاتر اسـت.

 

ویزای QI »Q1 VISA »

این ویزا نیز از ویزاهای بسیار محدودی میباشد کـه برای بازدیدهای تبادل فرهنگی «cultural exchange program» کـه شامل آموزش عملی یا تسهیم فرهنگ ملی میباشد اختصاص می‌یابد و همانگونه کـه گفته شد شرایط دریافت این ویزا بسیار مشکل می‌باشد و دارای پیچیدگی هاي بسیاری اسـت. طبق گفتار بالا دانشجویان ایرانی باید از طریق ویزای F1 برای تحصیل در دانشگاه هاي کشور آمریکا اقدام کنند.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

برای درخواست ویزای F1 هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد فقط توجه کنید کـه باید چند ماه قبل از شروع کلاسهای دانشگاه یا کالجی کـه ازآن پذیرش I20 دریافت کرده‌اید ، باشد تا فرصت کافی برای دریافت این ویزا را داشته باشید. اگر خواهان دریافت ویزا ایالات امریکا برای تحصیل یا مهاجرت یا اشتغال و سرمایه گذاری هستید حتماً اطلاعات کامل مندرج درسایت رسمی اداره مهاجرت کشور آمریکا را مطالعه کنید.

 

تجربه یک دانشجوی در دریافت ویزا آمریکا

۱-نوع ویزای درخواستی: دانشجوئی F1

۲-رشته تحصیلی: عمران – حمل و نقل

۳-مقطع اپلای: دکتری

۴-وضعیت فاند: فول

۵-وضعیت سربازی: معافیت کفالت

۶-سابقه کار حساس پژوهشی: خیر

۷-سابقه ریجکت شدن‌ ویزا: خیر

۸-فامیل درجه یک: خیر

۹-دانشگاهها و کشورهایی کـه اپلای کردید:

امریکا «فلوریدا-آبرن-الینویز-تنسی ناکسویل-کلمسون-ویرجینیا پلی تک» ؛ فنلاند

۱۰-وضعیت تاهل: مجرد

۱۱-کشور محل سفارت: ارمنستان

۱۲-آفیسر گفتگو کننده: دیوید

۱۳-تاریخ گفتگو: 27 June

۱۴-نتیجه ویزا: کلیرنس

۱۵-تعداد سوالاتی کـه بعد از گفت‌وگو دریافت شد: ۶

 

روز گفت‌وگو

مدارکی کـه آفیسر درخواست کرد: بـه ترتیب اي 20 ، سی وی ، ریسرچ پلن

 

سوالات و جواب ها «بـه‌صورت خلاصه»:

سال 2013 مستر گرفتم، پرسید از اون موقع چکار‌ می‌کردم کـه مـن دانشگاه ازاد تدریس‌ میکردم گفتم، ولی مدرکی نخواست با این کـه سابقه تدریس و سابقه بیمه رو همراهم داشتم نگرفت. بعد هم سربازیو پرسید و کارتشو ازم خواست چک کرد و بهم برگردوند. هیچ سوال دیگه اي نکرد، تایپ کرد وتبریک گفت و گفت سایتو چک کن و ممکنه طول بکشه.

 

تجارب سفر

هتل متروپل، چهار ستاره، صبحانه عالی، فاصله 3 دقیقه اي سفارت با تاکسی، فاصله ۱۵ دقیقه اي پیاده از مرکز شهر، انگلیسی هم صحبت می کنن، خودشون تاکسی میگیرن واستون. اگر فرصت کردید سوان و تله سیژ و میدان هاي اصلی شهر مثل ریپابلیک و فریدام رو ببینید، نایت لایف بسیارزیبایی داره مرکز شهرشون.

 

سایر موارد

واسه سوالی در مورد گپ شش ساله احتمال ‌میدادم بپرسه جواب اماده‌ کرده بودم، ولی سوالشو بـه‌صورت yes/no پرسید یعنی این کـه فلان سال ارشد گرفتی جواب‌ مـن بله بعد پرسید بعدش دانشگاه ازاد درس‌میدادی و جواب‌ مـن بله.بعدش رفت سوال بعدی خلاصه این کـه اصلن دنبال جواب طولانی نبود و کل گفتگو 3/4 دقیقه بیشتر طول نکشید.

 


 

و در ادامه راهنمای تحصیل رایگان در مقطع دکترا آمریکا

تحصیل دکترا در کشور آمریکا نیازمند آیلتس 6.5 آکادمیک بـه بالا یا تافل اینترنتی «TOEFL iBt» نود بـه بالا بوده ومتقاضیان می بایست در رشته هاي فنی ومهندسی و غیر علوم پایه، حتماً مدرک GRE ارائه کنند. بعضی از دانشگاه هاي کشور آمریکا از متقاضیان تحصیل در مقطع PhD حداقل نمره برای جی آر ایی «Minimum Band Score Requirement» درخواست میکنند کـه دربخش وربال و ریاضی، نمره 160 از 170 اسـت.

 

همچنین اگر بـه دنبال بورس هستید، حتماً بخش رایتینگ خودرا نمره 4 از 6 کسب کنید. برای اپلای بورس مقطع دکترا در ایالات امریکا، نیازمند تماس مستقیم با اساتید دانشکده هاي مورد نظر هستید تا آنها را نسبت بـه رزومه خود ترغیب کنید. برای اینکار، بیانیه هدف «SOP» حرفه اي بنویسید. فول فاند ایالات امریکا شانس دریافت ویزا تحصیلی بسیار بالایی خواهد داشت. تحصیل دکترا در ایالات امریکا نیازمند صبوری اسـت و پشتکار میـــخواهد.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

شـما مجبورید با اساتید مختلف ساعت ها بر سر یک موضوع بحث کنید و از اسکایپ و واتس آپ برای تماس استفاده کرده و بعضا کار مشترک تحقیقاتی انجام دهید تا اساتید را نسبت بـه توانایی تحقیق مستقل خود ترغیب کنید.چون تحصیل دکترا در ایالات امریکا با بورس تحصیلی، کاملا رقابتی بوده و این موضوع« highly competitive » بودن تحصیل، سبب می‌شود تا برای یک بورس، ده ها دانشجو از سراسر جهان اپلای کنند.

 

خوشبختانه برای دریافت بورس جهت تحصیل دکترا در کشور آمریکا، سالانه صدها میلیون دلار بـه دانشگاهها اختصاص پیدا می‌کند و بعید اسـت کـه رزومه شـما هیجان انگیز و قوی باشد و نتوانید در رشته و تخصص مورد نظر، از یکی از ایالت هاي ایالات امریکا بورس تحصیلی پیدا نکنید. حضور ده ها دانشجوی ایرانی مقطع دکترا در کشور آمریکا خود مبین این ادعاست کـه ایرانیان، رزومه و سابقه خوبی در بین دانشگاه هاي این کشور دارند.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

سالانه صدها هزار بورس تحصیلی در اختیار دانشجویان مقطع دکترا قرار میگیرد

 

جهت تحصیل دکترا در ایالات امریکا اگر ترم آخر مقطع کارشناسی ارشد هستید، بهتر اسـت کار خودرا آغاز کنید و با گرفتن آیلتس و جی آر ایی، در فرآیند اپلای قرار بگیرید. اگر میخواهید پایان نامه خودرا تالیف کنید «در هر رشته اي»، بهتر اسـت مقالات اساتید مورد نظر در دانشگاه مقصد آمریکایی را خوب بخوانید و از انها در پایان نامه خود استفاده کنید.

 

کـه cite شدن مطالب مقالات علمی اساتید دانشگاه مورد نظر شـما، در آینده، برگ برنده شـما برای ارتباط با « faculty member » خواهد بود تا متوجه شوند کـه شـما « independent researcher » قابل و توانایی هستید. همواره جهت تحصیل دکترا در امریکا بـه این موضوع توجه کنید کـه اگر رشته شـما مثلاً ارشد زیست شناسی هست و میخواهید برای دکترای مدیریت گردشگری و میزبانی «PhD in Hospitality Management» اپلای کنید.

 

توصیه میکنیم کـه رزومه خودرا قوی کنید تا در کورس رقابت قرار بگیرید. مثلاً مدرک تور لیدری کسب کنید، مقالات علمی گردشگری بنویسید. در کنفرانس هاي بین المللی گردشگری حضور یافته و با اساتید تعامل کنید. کتاب هاي اساتید آمریکایی رابه پارسی برگردانده یا با آنها مقاله مشتریک کار کنید. همه ی اینها، ضعف رزومه شـما را جبران می‌کند.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

تصویر ایندکس سایت دانشگاه نیومکزیکو.

 

ایالات متحده ایالات امریکا سرزمین تنوع فرهنگی و جغرافیایی نیز می‌باشد وکشوری اسـت کـه همان‌ گونه مهاجران را جذب می‌کند و مکانی بسیار پویا از لحاظ علمی و رفاهی برای زندگی میباشد.تحصیل دکترا در امریکا برای یک فرد میتواند تجربه اي فوق العاده باشد چرا کـه فرد بابهترین دانشجویان از نظر تحصیلی ودر محوطۀ علمی با اجتماعاتی از اقشار مختلف درتعامل علمی می‌باشد.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

سایت studyusa.com یکی از سایت هاي خوب برای آشنایی با صدها دانشگاه ایالات امریکا اسـت

 

دانشجویان بین المللی در آمریکا

از 2.6 میلیون نفر دانشجوی فارغ‌التحصیل در کشور کشور آمریکا بیش از 10.5 درصد از آنها بین المللی می باشند، از سال 2009 تعداد دانشجویان بین المللی افزایش 8 درصدی را داشته اسـت.دانشجویان خارجی در ایالات متحده ایالات امریکا اکثرا با ارزش تلقی میشوند زیرا کـه این قدرت را دارند کـه توانایی و ایده هاي جدیدی رابه کلاس ها ارایه دهند.

 

اغلب دانشگاهای کشور کشور آمریکا انجمن هاي مختص دانشجویان خارجی در مقطع دکترا دارند کـه بـه انها کمک میکند تا با محیط آموزشی خود آشنا شوند. اغلب دانشجویان تحصیل دکترا در کشور ایالات امریکا محتملا کمک هاي مالی از طرف استاد بعنوان استخدام دستیار پژوهشی و یا دستیار آموزش دریافت خواهند کرد کـه این امر می‌تواند بـه تامین هزینه هاي تحصیل بـه دانشجویان دکترا کمک کند.

 

هزینه تحصیل دکترا در آمریکا

هزینه تحصیل برای تحصیل دکترا در کشور ایالات امریکا سالانه 28000 الی 40000 هزار دلار میباشد اما با توجه بـه مقدار بودجه سرمایه گذاری شده توسط دولت کشور آمریکا در زمینه علم و تحصیل وتحقق، اکثر دانشجویان مقطع دکترا در زمینه علوم ومهندسی مبلغ قابل توجهی از بودجه دریافت میکنند کـه این مقدار بودجه میتواند ناشی از تدریس «استادیار» و یا تحقیق روی یک موپوع خاص باشد.

 

اشتغال دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا

دانشجویان در مقطع دکترا اجازه کار بـه صورت پارت تایم 20 الی 30 ساعت در هفته را دارا هستند کـه در طول تعطیلات تبدیل بـه 40 ساعت در هفته نیز می‌شود. برای پذیرش در مقطع دکترا «مقطع پژوهشی» کـه بالاترین مدرک اعطایی در رشته تحصیلی پژوهش گرایی میباشد سعی دراین دارد کـه دانشجو را برای تدریس و پژوهش دانشگاهی آماده سازد.

 

شرایط پذیرش مقطع تحصیلی دکترا در کشور آمریکا

کمک هزینه برای افراد بین المللی متقاضی تحصیل در مقطع دکترا در کشور ایالات امریکا بـه خصوص برای افرادی کـه دارای مدارک دانشگاهی مقاطع لیسانس و فوق لیسانس ازدانشگاهای غیر از کانادایی و آمریکایی هستند، راحت نیست. برای اخذ پذیرش تحصیل در مقطع دکترا در کشور کشور آمریکا ، فرد حتماً باید ابتدا دانشگاه و دانشکده محل تحصیل خودرا انتخاب نماید.

آشنایی با انواع ویزا آمریکا | از گردشگری تا ویزا دانشجویی

در مقطع دکترا تمرکز روی فعالیت هاي تحقیقاتی می‌باشد، درس هاي آموزشی این دوره وفعالیت هاي تحقیقاتی و تخصصی اساتید عملا روی بخش هاي خاصی متمرکز می باشند، چنانچه پیشینه تحصیلی و تحقیقاتی متقاضی و موضوع پژوهشی رساله مقطع دکترا کـه در برنامه ارایه می‌شود « statement of interest » مناسب با تخصص اساتید و همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه قرار نگیرد، پرونده دانشجو مردود اعلام میگردد.

 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا در کشور آمریکا

 

= ترجمه رسمی کلیه مدارک کارشناسی و ارشد

= دارا بودن مدرک کارشناسی 4 ساله با معدل حداقل 15

= دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد با معدل حداقل 16

= دارا بودن 3 توصیه نامه از اساتید مقاطع قبلی

= دارا بودن و تهیه statement of interest متناسب با رشته تحصیلی

= پرداخت هزینه ثبت نام «application fee»

= «IELTS, 6.5» و یا «TOEFL, iBT: 100; CBT: 250; PBT: 600»مدرک زبان انگلیسی

= مدرک GRE با نمره 320 بـه بالا «هر دانشگاه نمره مخصوص بخود دارد»

= مدرک GMAT برای رشته هاي مالی، بیزنس و مدیریت و حسابداری

 

برای آشنایی با فرصت هاي بورسیۀ دانشگاههای آمریکایی بـه بخش « vacancy یا scholarship یا Financial aids »سایت دانشگاه هاي آمریکایی مراجعه کنید واطلاعات بـه روز دریافت کنید.

 

برچسب‌ها: گردشگری آمریکا, ویزا

[ad_2]

Tags

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

Close